Waanrode

Paaseieren rapen op paasmaandag

---------------------------------------------------

pasen

De Culturele Dorpsraad van Waanrode nodigt alle kinderen tot 12 jaar (tot en met zesde leerjaar) uit om op paasmaandag, 1 april, om 10u30 paaseieren te komen rapen in de pastorijtuin van Waanrode.

De paasklokken en de paashaas zullen er alle kinderen vergasten op een eierenfestijn.

Kom jij ook? Laat het ons even weten, dan kunnen we dit melden aan de klokken en de paashaas.

Mail onderstaande strook naar dorpsraad.waanrode@scarlet.be of bezorg deze aan een van de bestuursleden van de Culturele Dorpsraad VOOR VRIJDAG 22 MAART bij Jan Vander Velpen, Oude Diestsestraat 2; Rik Tombeur, Boterbergstraat 29; Danny Haesevoets, Eindestraat 17;Danny Huygens, Molenstraat 10;  Kevin Jordens, Halensebaan 2; Dony Vanthienen, Boterbergstraat 21; Benny Wouters, Klipgaardestraat 22

----------------------------------------------------------------------------------------------

 Naam - namen:                                                                     

 Leeftijd:

komt/komen op paasmaandag paaseieren rapen in de pastorijtuin.

Jaarverslag 2023 / JAARPROGRAMMA 2024

-------------------------------------------------------------

Wenst u het jaarverslag 2023 en het jaarprogramma 2024 van de Culturele Dorpsraad Waanrode vzw te lezen of te raadplegen?

U vindt deze hier: Jaarverslag 2023   /   Jaarprogramma 2024

 

MAANDBLAD 'DE TUINHIER'

-----------------------------------------

‘De Tuinhier’ is een interessant en kwaliteitsvol maandblad, dat handelt over het reilen en zeilen van de tuin. Zowel de groenten-, de fruit- als de bloementuin. Met zorgvuldig gekozen beeldmateriaal (in kleur), een fris-

se lay-out en een bijhorende lidkaart, die u op vele plaatsen kortingen geeft en dus nog geld opbrengt. Ook is er een rubriek voor bloemen-schikkers en eentje voor kinderen.

De kostprijs voor dit tijdschrift bedraagt slechts 24 euro voor 11 nummers. Dit is een kortingsprijs (van 5 euro), voor wie een abonnement op dit tijdschrift neemt via de Culturele Dorpsraad.

Wie een abonnement wenst op dit interessante tijdschrift, kan dit bestellen bij de voorzitter (Oude Diestsestraat 2 – 0495 32 87 30) of een van de bestuurders van de Culturele Dorpsraad of via overschrijving van 24 euro op het banknummer BE97 7344 0313 6049 van Culturele Dorpsraad Waanrode, met vermelding ‘abonnement Tuinhier’.

Abonnees van 2023 worden persoonlijk uitgenodigd tot herabonnering.

Zeer warm aanbevolen aan alle tuin-, bloemen- en plantenliefhebbers!

WAANRODE OPNIEUW NAAR POLEN in 2024

--------------------------------------------------------------------

Sinds 1987 is Waanrode verbroederd met het Poolse koor Echo uit Bielsko-Biala. Verschillende keren was dit koor al op bezoek in Waanrode en de Waanrodense gastgezinnen en vrienden gingen zelf ook reeds meerdere keren op tegenbezoek in Polen.

De eerste Polenreis vond plaats in april 1989. Precies 35 jaar geleden. Het was toen nog de tijd van het IJzeren Gordijn en het communistische regime. Een tijd zonder gsm en computer. Geen telefoonverbinding en slechte wegen. Het was een hele ervaring. Maar de tijd heeft geen vat gehad op de vriendschap, die er bestaat tussen het koor Echo en 'de vrienden uit Waanrode en omstreken'.

35 jaar: is ook een jubileum, dat we willen vieren en daarom wil de Culturele Dorpsraad in 2024 opnieuw een (negende) reis naar Zuid-Polen  organiseren nl. van donderdag 4 tot en met vrijdag 12 april 2024.

We voorzien een bus van 50 personen. Al wie mee wil (jong of oud, en ook mensen van buiten Waanrode), kan mee. Snel inschrijven is wel de boodschap want het aantal plaatsen in de bus is dus ‘beperkt’ en de inschrij­vingsprijs wordt zo laag mogelijk gehouden.

1. REISPROGRAMMA

Op donderdag 4 april vertrekken we ’s morgens en reizen we via Keulen, Dortmund, Hannover, de voormalige grensovergang BRD-DDR door tot voorbij de Poolse grens, waar in Zlotoryia de eerste nacht wordt doorgebracht.

De dag nadien zetten we de reis verder, via een bezoek aan een zeer oud vredeskerkje in Jawor en de bekende bedevaartsplaats Czestochowa, richting Bielsko-Biala, waar we in de vooravond toekomen.

In Bielsko verblijven we in het prachtig gerestaureerde hotel Szyndzielnia, dat gekomen is op de plaats van hotel Ziad, waar Waanrode in 1989 voor het eerst te gast was.

Tijdens het verblijf in Bielsko-Biala voorzien we de volgende dagen alvast bezoeken aan de historische kunststad Krakau met o.a. zijn prachtige kathedraal, kasteel en markthallen. Ook de Olympische winterstad Zakopane of de Tatrasomgeving ervan, de concentratiekampen van Auschwitz-Birkenau, de zoutmijnen van Wieliczka, Wadowice, de geboorteplaats van de voormalige paus Johannes-Paulus II, en andere plaatsen staan op het programma. Uiteraard zal er ook ruimte zijn voor een ontmoeting met de Echo-koorleden om hen te feliciteren met hun 100-jarig bestaan in 2020.

Op woensdag 10 april wordt de terugkeer naar Waanrode aangevat en rijden we naar Berlijn. Daar worden de 2 laatste nachten doorgebracht. Op donderdag 11 april bezoeken we Berlijn, de Duitse hoofdstad. Op vrijdagavond 12 april is de thuiskomst in Waanrode voorzien.

We voorzien alleszins een prachtig, veelzijdig en goedgevuld programma met daarbij ook nog een aantal verrassingen, die we nu nog niet mogen of willen verklappen...

Wie vroeger reeds meeging, zal ook kunnen vaststellen dat Polen sinds de laatste jaren enorm is veranderd en op toeristisch gebied heel wat te bieden heeft.

2. DE DEELNEMINGSPRIJS

De prijs voor deze reis is vastgesteld op (slechts) 1175 euro. Voor een eenpersoonskamer betaalt men een supplement van 175 euro.

In deze prijs zijn begrepen:

-de autobusreis in luxe-car met bar, tv, toilet enz.

-alle verblijven en maaltijden in de hotels

-alle uitstappen in Polen en Berlijn en maaltijden + 1 drank tijdens deze uitstappen

-de toegangsprijzen en gidskosten voor de bezienswaardigheden

-de begeleiding tijdens de ganse reis door onze tweetalige gids Witold.

Persoonlijke uitgaven (vb. aankoop van geschenken, verteer enz.) zijn natuurlijk niet in de reissom begrepen.

Na de reis wordt, zoals in het verleden, een juiste afrekening worden gemaakt. Een mogelijk batig saldo zal worden terugbetaald aan de deelnemers. Alles is afhankelijk van de wisselkoers van de Poolse zloty.

3. HOE INSCHRIJVEN?

Hebt u interesse? Vraag dan een inschrijvingsformulier aan met de nodige info i.v.m. de betaling van de reiskosten. Wacht echter niet te lang om te beslissen, gelet op het (beperkte) aantal plaatsen. Annulatie van de reis is kosteloos mogelijk tot februari. Daarna zorgt men best voor een vervanger.

Voor meer info of inschrijving: dorpsraad.waanrode@scarlet.be

of tel. 0495 32 87 30.

4. INFORMATIEVERGADERING

In maart vindt er een informatieavond plaats voor alle deelnemers. Daar worden dan de nodige afspraken gemaakt en de laatste informatie verschaft.