Waanrode

Streekproducten-Kerst-markt op 8 december 2019

-------------------------------------------------------------------------------------

Op zondag 8 december vindt van 13u30 tot 18u in zaal Bergendal de negende Streekproducten-kerst-markt plaats.  De Culturele Dorpsraad van Waanrode nodigt, als streekproducent van de rozenlikeur ‘Waanrode’, samen met collega’s-producenten van streekproducten uit Vlaams-Brabant, iedereen van harte uit op deze Kerstmarkt, die u kennis wil doen maken met streekproducten uit Vlaams-Brabant via allerlei (gratis) proevertjes en u reeds in de kerstsfeer wil brengen. Deze markt biedt de kans om originele streek- en andere producten aan te kopen voor de komende kerst- en nieuwjaarsdagen. Tegelijkertijd stellen een paar kunstenaars uit onze gemeente enkele van hun werken tentoon. Tijdens deze Kerstmarkt zal Sinterklaas ook alvast van de partij zijn en een bezoek brengen aan de aanwezige kinderen. Het wordt zijn allerlaatste bezoek aan de kinderen: tijdens de Streekproductenkerstmarkt vertrekt hij terug naar Spanje. Daarna zal de kerstman zijn intrede doen.

Meer info bij voorzitter Jan Vander Velpen (0495 32 87 30) of secretaris Danny Haesevoets (016 77 81 60) of per e-mail aan dorpsraad.waanrode@scarlet.be.

Wenst u deel te nemen met een streekproduct: zie hier de nodige info en inschrijvingsformulier

streek1 streek2

 

 

Kerstconcert op 22 december 2019

--------------------------------------------------------

Als afsluiter van het werkjaar 2019 vindt op zondag 22 december om 19 uur het zesde Kerstconcert plaats in de kerk, met allerlei Vlaamse  en andere kerstliederen en een fantastisch en oogverblindend lichtspektakel, totaal anders dan de vorige jaren. Het wordt weer een prachtig en uniek gebeuren. Verschillende zangers en zangeressen, zoals o.a. Sanne en Jeroen, Yves en Berritta, Mario, Lieveke en Jan Geenen, Michel en Kevin Jordens zullen er optreden. Michel en Kevin Jordens nemen de totale organisatie van het gebeuren op zich. Bruno Wouters staat in voor de verlichting en de klank van het gebeuren. Hou deze avond reeds vrij want het wordt alvast weer mooi.

 

Kerstconcert1 Kerstconcert2 affiche Kerstshow Waanrode 2019

 

MAANDBLAD 'DE TUINHIER'

-----------------------------------------

‘De Tuinhier’ (vroeger 'De Volkstuin') is een interessant en kwaliteitsvol maandblad, dat handelt over het reilen en zeilen van de tuin. Zowel de groenten-, de fruit- als de bloementuin. Met zorgvuldig gekozen beeldmateriaal (in kleur), een frisse lay-out en een bijhorende lidkaart, die u op vele plaatsen kortingen geeft en dus nog geld opbrengt. Ook is er een rubriek voor bloemenschikkers en eentje voor de kinderen.

De kostprijs voor dit tijdschrift bedraagt slechts 19 euro voor 11 nummers. Dit is een kortingsprijs, voor wie een abonnement op dit tijdschrift neemt via de Culturele Dorpsraad.

Wie een abonnement wenst op dit interessante tijdschrift, kan dit bestellen bij de voorzitter (Oude Diestsestraat 2 – 0495 32 87 30) of via overschrijving van 19 euro op het banknummer BE97 7344 0313 6049 van Culturele Dorpsraad Waanrode, met vermelding ‘abonnement Tuinhier’.

Zeer warm aanbevolen aan alle tuin-, bloemen- en plantenliefhebbers!