Waanrode

Inzameling boekentas- en pennenzakactie

-------------------------------------------------------------------

Het schooljaar loopt stilaan ten einde. De vakantie wenkt. Voor sommige kinderen en jongeren het moment waarop ze afscheid willen nemen van hun boekentas, rugzak of pennenzak omdat ze in september naar een hogere klas of andere school gaan of omdat ze zomaar een nieuwe krijgen van ouders of grootouders. Maar wat dan gedaan met de huidige?

De Culturele Dorpsraad wil opnieuw een inzamelingsactie van boekentassen, rug- en pennenzakken, brooddozen en schrijfgerief organiseren ten voordele van minderbedeelde kinderen en jongeren, die ook nood hebben aan een andere boekentas, rug- of pennenzak, brooddoos enz. Deze actie wordt opgezet in samenwerking met het OCMW van Kortenaken, dat zal instaan voor de bedeling ervan aan de betreffende doelgroep van kinderen en jongeren.

De inzameling zal gebeuren in het portaal van de kerk van vrijdag 28 juni tot en met vrijdag 5 juli, telkens van 13u30 tot 18u, uitgezonderd op zondag 30 juni.

Wie dus graag een boekentas, rug- of pennenzak, brooddoos of schrijfgerief wil delen met anderen, kan deze daar dan ongestoord deponeren. Alvast bij voorbaat dank. 

 

Viering Start zomervakantie en ‘35 jaar Torendraaiersbeeld’ op 28  juni

-------------------------------------------------------------------------------

Dit jaar bestaat het Torendraaiersbeeld precies 35 jaar. Het werd vervaardigd en ingehuldigd in 1989, ter gelegenheid van het 850-jarig bestaan van Waanrode. Het beeld is een werk van kunstenaar Gerard Moonen uit Hasselt. De inhuldiging vond plaats ter gelegenheid van de Bloemenfeesten op zaterdag 5 augustus en diende te gebeuren door de toenmalige minister van Binnenlandse Zaken, Louis Tobback. Maar… Deze was niet op het appèl en daagde een dag later op. Hij werd dan getuige van de doop van de roos ‘Waanrode’. De inhuldiging van het beeld gebeurde uiteindelijk door de aanwezige volksvertegenwoordigers.

Op vrijdag 28 juni willen we samen de vakantie inzetten met op een gepaste wijze de viering van het 35-jarig jubileum van het beeld.

Kom gratis met het hele gezin vieren!

 

Wanneer? Op vrijdag 28 juni 2024 vanaf 18 uur

 Wat? Het ideale startschot van de zomervakantie en viering 35 jaar Torendraaiersbeeld

Wat is er te doen?

- Vanaf 18u45 (stipt) amusant optreden van kindergoochelaar en buikspreker Barry

- Springkasteel

- Liggende wipschieting (m.m.v. Kon. St.-Sebastiaansgilde)

 Waar? Op het Torendraaiersplein

 Dorst en honger?

Hotdogs, ijsjes en drankjes voor jong en oud aan democratische prijzen

 Gratis inkom voor iedereen

 

Jaarverslag 2023 / JAARPROGRAMMA 2024

-------------------------------------------------------------

Wenst u het jaarverslag 2023 en het jaarprogramma 2024 van de Culturele Dorpsraad Waanrode vzw te lezen of te raadplegen?

U vindt deze hier: Jaarverslag 2023   /   Jaarprogramma 2024

 

MAANDBLAD 'DE TUINHIER'

-----------------------------------------

‘De Tuinhier’ is een interessant en kwaliteitsvol maandblad, dat handelt over het reilen en zeilen van de tuin. Zowel de groenten-, de fruit- als de bloementuin. Met zorgvuldig gekozen beeldmateriaal (in kleur), een fris-

se lay-out en een bijhorende lidkaart, die u op vele plaatsen kortingen geeft en dus nog geld opbrengt. Ook is er een rubriek voor bloemen-schikkers en eentje voor kinderen.

De kostprijs voor dit tijdschrift bedraagt slechts 24 euro voor 11 nummers. Dit is een kortingsprijs (van 5 euro), voor wie een abonnement op dit tijdschrift neemt via de Culturele Dorpsraad.

Wie een abonnement wenst op dit interessante tijdschrift, kan dit bestellen bij de voorzitter (Oude Diestsestraat 2 – 0495 32 87 30) of een van de bestuurders van de Culturele Dorpsraad of via overschrijving van 24 euro op het banknummer BE97 7344 0313 6049 van Culturele Dorpsraad Waanrode, met vermelding ‘abonnement Tuinhier’.

Abonnees van 2023 worden persoonlijk uitgenodigd tot herabonnering.

Zeer warm aanbevolen aan alle tuin-, bloemen- en plantenliefhebbers!