Waanrode

WAANRODE: Achtste STREEKPRODUCTEN- KERST- MARKT

-----------------------------------------------------------------------

Op zondag 2 december organiseert de Culturele Dorpsraad van Waanrode, in samenwerking met de provincie Vlaams-Brabant, van 13u30 tot 18u IN zaal Bergendal (Grote Vreunte) zijn achtste Streekproducten-kerst-markt.

De Culturele Dorpsraad van Waanode nodigt, als streekproducent van de rozenlikeur ‘Waanrode’, samen met collega’s-producenten van streekproducten uit Vlaams-Brabant, iedereen van harte uit op deze Streekproducten-kerstmarkt, die u kennis wil doen maken met streekproducten uit Vlaams-Brabant via allerlei (gratis) proevertjes en u reeds in de kerstsfeer wil brengen. Deze markt biedt de kans originele streek- en andere producten aan te kopen voor de komende kerst- en nieuwjaarsdagen.

Tegelijkertijd stellen enkele kunstenaars uit de gemeente Kortenaken en omstreken enkele van hun werken tentoon. Ook Sinterklaas wordt er verwacht voor de aanwezige kinderen.

De inkom is gratis en iedereen is van harte welkom. Onder de aanwezigen worden er om het uur waardevolle prijzen verloot.

Tijdens deze Streekproducten-kerst-markt wordt aan de bezoekers de kans geboden om nog unieke herinneringsgeschenken aan de vroegere bebloemingsacties tegen een spotprijs aan te kopen alsook de herinneringskaars ’85 jaar Grot’.

Meer info: www.waanrode.be of 0495 32 87 30 - e-mail dorpsraad.waanrode@scarlet.be

http://www.straffestreek.be/evenementen/streekproducten-kerstmarkt-waanrode-1

 HUK6093web  HUK6110web CDW kerst01

 

 

Streekproducten-Kerst-markt op 2 december 2018

-----------------------------------------------------------------------

Op zondag 2 december vindt van 13u30 tot 18u in zaal Bergendal de zevende Streekproducten-kerst-markt plaats.  De Culturele Dorpsraad van Waanode nodigt, als streekproducent van de rozenlikeur ‘Waanrode’, samen met collega’s-producenten van streekproducten uit Vlaams-Brabant, iedereen van harte uit op deze Kerstmarkt, die u kennis wil doen maken met streekproducten uit Vlaams-Brabant via allerlei (gratis) proevertjes en u reeds in de kerstsfeer wil brengen. Deze markt biedt de kans om originele streek- en andere producten aan te kopen voor de komende kerst- en nieuwjaarsdagen. Tegelijkertijd stellen enkele kunstenaars uit de gemeente Kortenaken enkele van hun werken tentoon. Tijdens deze Kerstmarkt zal Sinterklaas ook alvast van de partij zijn en een bezoek brengen aan de aanwezige kinderen.

Ook aangesloten verenigingen en zelfstandige handelszaken uit ons dorp krijgen de kans om gratis met een stand van eigen (zelfgemaakte) producten deel te nemen aan deze markt. Verenigingen of

zelfstandigen, die dit wensen te doen worden gevraagd dit te melden voor einde oktober per e-mail aan dorpsraad.waanrode@scarlet.be.

Meer info en inschrijvingsformulier voor exposanten: zie hier

meer info en inschrijvingsformulier voor producenten streekproducten: zie hier

Kerstconcert op 16 december 2018

--------------------------------------------------------------------

Als afsluiter van het werkjaar 2018 vindt op zondag 16 december om 19 uur het vijfde Kerstconcert plaats in de kerk, met allerlei Vlaamse en Gregoriaanse kerstliederen en een fantastisch en oogverblindend lichtspektakel, totaal anders dan de vorige jaren. Het wordt weer een prachtig en uniek gebeuren, dat een ode zal zijn aan Louis Wouters, de man die in 2014 startte met dit prachtige initiatief. Verschillende zangers en zangeressen, zoals o.a. Sanne en Jeroen, Bart Everaert en Ann Mineur, Lieveke en Jan Geenen zegden reeds hun medewerking toe als een eerbetoon aan Louis. Michel en Kevin Jordens treden eveneens op en nemen de totale organisatie van het gebeuren op zich. Bruno Wouters staat in voor de verlichting en de klank van het gebeuren. Hou deze avond reeds vrij want het wordt alvast weer mooi.

 

 kerstmarkt

 

Herinneringskaars 85 jaar Grot

-------------------------------------------------------------

Er zijn nog een aantal herinneringskaarsen die ter gelegenheid van de 85e verjaardag van de Grot te koop worden aangeboden in voorraad. Op deze kaars prijkt een foto van de Grot anno 1933 en van de Grot anno 2018. De kaars kan aangeschaft worden bij de leden van de raad van bestuur van de Culturele Dorpsraad alsook nog tijdens de Streekproducten-kerstmarkt op 2 december en het kerstconcert op 16 december (zolang de voorraad strekt) aan de prijs van 5 euro.

MAANDBLAD 'DE TUINHIER'

-----------------------------------------

‘De Tuinhier’ (vroeger 'De Volkstuin') is een interessant en kwaliteitsvol maandblad, dat handelt over het reilen en zeilen van de tuin. Zowel de groenten-, de fruit- als de bloementuin. Met zorgvuldig gekozen beeldmateriaal (in kleur), een frisse lay-out en een bijhorende lidkaart, die u op vele plaatsen kortingen geeft en dus nog geld opbrengt. Ook is er een rubriek voor bloemenschikkers en eentje voor de kinderen.

De kostprijs voor dit tijdschrift bedraagt slechts 16 euro voor 11 nummers. Dit is een kortingsprijs, voor wie een abonnement op dit tijdschrift neemt via de Culturele Dorpsraad.

Wie een abonnement wenst op dit interessante tijdschrift, kan dit bestellen bij de voorzitter (Oude Diestsestraat 2 – 0495 32 87 30) of via overschrijving van 16 euro op het banknummer BE97 7344 0313 6049 van Culturele Dorpsraad Waanrode, met vermelding ‘abonnement Tuinhier’.

Zeer warm aanbevolen aan alle tuin-, bloemen- en plantenliefhebbers!